Anatol Basarab este un renumit psiholog și un înfocat pasionat al numerologiei cu studii aprofundate în parapsihologie.

Născut în Republica Moldova, a fost de mic pasionat de știința numerologiei începându-și studiul de la vârsta de 12 ani. În prezent, este renumit pentru prezicerile dobândite pe calea analizelor numerologice.

Fiind pasionat de științele spirituale, a studiat Medicina Populară la Academia Secenov din Moscova obținând diplome de calificare în diferite domenii: cristaloterapia, fitoterapia, cromoterapia și meloterapia.

Însetat de cunoaștere și acumularea informațiilor în diferite domenii, el studiază bienergetica, diagnostica și terapia prin metode netradiționale la Asociația Republicană Știința din Chișinău, mai târziu devenind membru fondator al organizației „Omul Viitorului”, în cadrul aceleiași asociații. Continuă studiul psihologiei în Republica Moldova, apoi decide să își mute domiciliul în România, unde obține diploma de licență și de masterat în specializarea Psihologie și Pedagogie în cadrul facultății Spiru Haret.

Studiul său în domeniul parapsihologiei începe în universitățile din Moscova și continuă în cele din București, devenind membru al diverselor asociații și organizații de psihologie ezoterică și spirituală, cât și de medicină complementară, atât din țară cât și din străinătate.

Este membru al OSHO Academy of Initiation din India, fiind cunoscut sub numele de Swami Nirdosh Atikant.

Nevoia de a-și ajuta semenii și de a le împărtăși cunoștințele sale îl îndeamnă spre scris.

Anatol Basarab publică prima sa carte în anul 1998, sub numele de „Proprietarul Galaxiei”. Aceasta este urmată de „Numerologia în viața fiecăruia” (1999 și reeditată în 2017) și de „Viața care ne trăiește” (2009).