Teoria potrivit careia sufletele umane se pot reincarna este mai veche de 3000 de ani. Astfel de idei pot fi gasite in cele mai multe dintre culturile stravechi ale lumii. Indienii, grecii antici sau druizii celtici nu erau straini de aceasta notiune. Desi oamenii de stiinta nu au putut demonstra inca posibilitatea unor vieti anterioare, unii sunt totusi de parere ca aceasta este o realitate.

Teoretic, toti oamenii se reincarneaza in cateva existente pana cand se achita de toate datoriile acumultate fata de Univers. Atunci cand isi implinesc destinul, ciclul se rupe si sufletele trec la un stadiu superior al existentei.

Semnele unei vieti anterioare.

1. Deja vu
Astfel este denumit acel sentiment ciudat ca ai mai trecut candva printr-o situatie identica. Imediat cum incerci sa iti dai seama cand anume s-a mai intamplat, creierul tau devine complet debusolat si nu iti poate oferi nicio explicatie.

2. Visezi lucruri foarte exacte
Adica ti se intampla des sa te visezi intr-o alta epoca, purtand haine specifice si facand activitati oarecum banale. Este foarte posibil ca spiritul tau sa iti trimita inconstient imagini dintr-o alta viata. Multi oameni sustin ca au vise care se repeta foarte des si unii dintre ei si-au vazut in somn exact momentul mortii dintr-o alta existenta.

3. „Amintiri” ciudate
Acest „simptom” se intalneste mai degraba la copii si de aceea este necesara o comunicare foarte deschisa cu parintii si o supraveghere foarte atenta. Uneori, micutii incep sa povesteasca „amintiri” ale unor intamplari pe care nu aveau cum sa le traiasca.
Cameron Macaulay este un caz celebru care a facut inconjurul lumii. Micutul de 5 ani pretindea ca a dus o alta viata pe insula Barra aflata la peste 350 km de locuinta sa. Detaliile date de acest copil sunt infiorator de exacte si le povesteste cu o lejeritate uimitoare. Cameron vorbeste despre o casa alba la malul marii in care a trait alaturi de familia sa si de un catel.

Mai mult de atat, el povestea despre avioanele care treceau deasupra lor foarte des. La o cercetare mai atenta, oamenii au descoperit intr-adevar insula pe care nu se putea ajunge altfel decat pe calea aerului.

4. Pasiunea pentru o anumita cultura
Cei mai multi dintre noi adora sa calatoreasca, fie si doar virtual. Cu toate acestea, exista o serie de oameni care se identifica mai mult cu o alta cultura decat cea a tarii in care s-au nascut poate fi de asemenea un semn ca persoana in cauza si-a dus candva traiul pe meleagurile care in aceasta existenta o fascineaza atat de tare.

5. Semne de nastere
Acestea sunt unele dintre cele mai fascinate „dovezi” ale unor existente trecute. Multi dintre cei care sustin ca isi amintesc de alte vieti povestesc despre cum au murit in perioada respectiva si cum semnele din nastere raman pe trupurile lor in viata actuala exact in locul ranii cauzatoare de moarte.