Eram în aeroport, stateam pe o banca așteptând îmbarcarea. Lângă mine s-a așezat o femeie cu un copil de vreo 8-10 ani, în brate. După câteva minute acest ,,micuț” a început să-și legene un picior și cu încălțămintea lui murdara își freca piciorul de pantalonii mei curați. M-am uitat de câteva ori la el, dar copilul continua, intenționat, pe semne ca ma sfida.
Când pantalonul a devenit observabil murdar, i-am atras atenția mamei să-și potoleasca odrasla, la care aceasta mi-a spus ca ea își educa copilul după sistemul… și mi-a băgat un cuvânt englez sofisticat și ca în acel sistem copiilor li se permite sa facă tot ce își doresc, sa își exprime liber personalitatea și nu li se pun îngrădiri sau constrângeri, dar mi-a spus asta în asa fel, încât în esență m-a trimis undeva.
Nu am zis nimic. Am mai răbdat 3-4 minute, pentru ca oricum pantalonul era deja murdar rău.
Au anunțat îmbarcarea și atunci m-am ridicat, mi-am scos guma de mestecat din gura și i-am lipit-o lui măsa în par. Apoi i-am spus cu zâmbet pe fata: Și eu am fost educat tot după acest sistem.
Câțiva oameni ce stăteau pe băncile din fața și care au văzut faza m-au admirat și susținut prin gesturi. Ceilalți care au văzut doar finalul au rămas indignați probabil, dar nici unii, nici alții nu au zis nimic. Eu am plecat și am avut un zbor foarte plăcut.
AB