Din discuțiile lui Anatol cu un prieten din Predeal.

Redau aici exact cât am putut să notez, să rețin.

AB:

Politicienii de astăzi nu cunosc aproape deloc cum este construită lumea și acest lucru nu le permite să vadă lumea și viata în ansamblul ei – viziunea mozaică asupra realității și o pot vedea doar pe bucățele – viziunea caleidoscopică asupra realității. Acest lucru nu le permite să anticipeze mersul lucrurilor și următoarele etape prin care va trece statul, poporul, lumea, etc. Politicienii nu cunosc nici măcar teoria sistemelor, pentru a putea înțelege ce se va întâmpla cu un om sau o țară, dacă la intrare vom avea un anumit tip de impuls și ce vom avea la ieșire din sistem, ca urmare a puterii sau calității impulsului de la intrare. Nu cunosc nici măcar teoria jocurilor, ca să poata înțelege cum funcționează matrița relațiilor sociale și care va fi rezultatul ce va apărea în urma unei simple vorbe, a unei hotărâri, atitudini, acțiune a jocului și care va fi răspunsul, efectul, care va fi faza, defazarea, trecerea în fază. În 30 de ani, diplomația americană nu a vorbit cu Rusia. Asta nu este diplomație, când tu vii și ceri, impui, ordoni celeilalte părți să se supună cerințelor tale. Nu este diplomație când mergi la celălalt din poziția superiorității hegemonice și îl tratezi cu superioritate. Chiar și în ultimele luni, toți diplomații străini au vorbit cu Rusia de pe poziția de șef – „dacă o să atacați Ucraina, noi o să vă facem și o să vă dregem” etc. Diplomația occidentală este foarte prost pregătită și se formează impresia că pur și simplu nu pot înțelege de ce Rusia nu vrea să se supună. De fapt, nici nu prea au avut nevoie de mare diplomație, pentru că au intrat cu arma în diferite țări, încălcând uneori orice convenție ONU.

Asta nu putea dura la nesfârșit și iată acum rezultatul.

Cunoașterea măcar în principiu a acestor viziuni și teorii îți permite să faci oarecare prognoze despre comportamentul în rețeaua de relații statale, interstatale, etc. De exemplu, ceea ce astăzi se întâmplă între SUA, NATO și Rusia putea fi prevăzut într-o oarecare măsură, una destul de mare pentru a se putea lua hotărâri corecte, diplomatice în diferitele faze a jocului. Cunoașterea îți poate permite să faci oarecare prognoze despre următoarele treceri prin diferite faze și sistemului de jocuri sociale, fie ele și interstatale.

DF:

VREMURI TULBURI – Prezumții amare.

Printr-un exercițiu de imaginație amar și trist, dar predictibil și posibil, România este din nou în bătaia vânturilor. Mai ales a celor de la răsărit, cu „binecuvântarea celorlalte puteri”.

Cred că se începe o retrasare a hărților nu numai în Europa, ci și în întreaga lume.

Din nou, sau iarăși, cei mari se redefinesc în dauna celor mici.

Din păcate, ceasul astral al României se pare că a cam trecut, mai ales din cauza celor care au defilat pe la putere și care și-au luat partea, trecând siguranța și suveranitatea României la… și altele. Se pare că multe cozi de topor au fost pe la putere. Dacă nu ar fi fost cozi de topor nu erau puși în funcție. Au făcut planul dictat de afară…. și continuă să-l execute.

Când nimeni nu te iubește, trebuie să faci ca măcar vecinii să te respecte. Noi suntem perdanți pe toată linia. Eventual carne de tun în interesul altora care orice, dar nu ne respectă. Ne tolerează, zâmbind creț și încurajându-ne cu o falsă amiciție.

Anatol, îți spun că, printr-un amar exercițiu de imaginație, România poate suferi o enormă pagubă teritorială.

Asta și pentru că suntem de fapt singuri pentru a „n”- a oară în istorie. Fără prieteni, cu niște aliați discutabili, care sug prin firme terțe cam tot ce se poate lua, etc…

Așadar îți spun o probabilă, sper că nu și posibilă variantă a disoluției țării. Doamne, Ferește-ne!

Prin anumite cancelarii lucrurile sunt stabilite. Rămâne doar cum și când să se împlinească.

1.     O viitoare autonomie a zonelor ocupate de unguri.

2.     O descentralizare urmată după ceva timp de o federalizare cerută prin vot a cetățenilor din Transilvania, sătui să dea mult la bugetul de stat și să li se întoarcă puțin. Cred că doar București, Constanța, Transilvania și poate Iași, dar în mai mică măsură, duc bani mulți la buget… restul țării încasează cotele corespunzătoare. Și asta doare, ustură la buzunare.

Dar să nu uităm niciodată. 800.000 de români și-au dat viața pentru întregirea țării cu Transilvania. Pământul ăla mustește de sângele eroilor și martirilor români din toată țara. S-au jertfit pentru România Mare.

Sfântul Nectarie a dat minunat definiția JERTFEI: „Atunci când sufletul poruncește trupului să se jertfească pentru valori mai mari decât viață”.

3.     Basarabia se va putea uni în viitor cu țara, deja stat federal, și nu peste multă vreme va cere și ea independența, luând exemplul trist al Transilvaniei. Și Moldova Mare întregită cu teritoriile din Ucraina, fără gurile Dunării care vor trece sub stăpânire rusească, va dori să fie de sine stătătoare. Vechile teritorii moldovenești de la Marea Neagră și gurile Dunării sunt demult ochite de Rusia. Dacă… Moldova va acceptă un protectorat rusesc care-i va garanta integritatea teritorială și protecția militară, ia vezi, Anatol, cum trupele ruse se vor instala comod pe curbură exterioară a Carpaților… spre liniștea moldovenilor, desigur.

4.     Dacă și Bulgaria va emite pretenții (aiurea) asupra unei părți din Dobrogea, iar sârbii vor vrea și ei (nefondat) Banatul, cu acceptul și binecuvântarea marilor puteri, ce va mai rămâne din frumoasă noastră țară?

5.     Și toate astea într-o Europă care încearcă să-și reașeze granițele interne pe alte aliniamente. Scânteia s-a dat… să vedem ce va urma.

Ca o concluzie nici tristă, nici amară, dar reală:

A.    Rușii sunt mari jucători de șah – în politică mută cu 20-40 de ani înainte….

B.     Poate cele 3 mari puteri au bătut de fapt palma, iar China va lua Taiwan-ul, vechi teritoriu chinez, iar americanii vor avea o Coree unită cu capitala la Seul și cu baze militare americane în țară. Iar Rusia își va lua tot ceea ce a fost istoric teritoriul din vremea țarilor.

Și cum spunea Caragiale…

Pupat piață Independenței.

Cu toate acestea, dragă Anatol, am păstrat asul din mânecă.

Voința Divină și speranța că Dumnezeu să nu lase țara asta minunată de izbeliște. Dumnezeu este o subtilitate cu care nu se negociează.

Tot trag speranța că vor apărea la conducerea țării și în servicii oameni politici demni și patrioți, care vor face ca ceea ce se vrea prin cancelarii pentru România să nu se întâmple.

Doamne, Ajută-ne!

AB

Există o știință care nu îți permite să te păcălești – matematica. Filosofia este mama tuturor științelor, iar matematica este tatăl lor. Matematica filosofică sau filosofală este știința care te apropie mult de limbajul universului și te ajută să poți vedea și înțelege „textele“ ce apar în urma interacțiunilor.

Alfabetul oricărui univers și a multiversului în același timp este compus din 10 „litere” –  0; 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9.  5 – este mijlocul sistemului. 0+1+2+3+4 =10  (10 = 1 la puterea 2 +3 la puterea 3) însă 5+ 6 +7 +8 +9 =35. 10 (1) +35 (8) = 9. 10+35 = 45=4+5 = 9 – transformare, veșnica transformare, trecerea de la o fază la alta.

Iată câteva prognoze pe care am fost sfătuită să nu le iau ca repere pentru ami ghida viața, ci să le privesc ca simple prognoze, deoarece în fiecare zi se pot întâmpla lucruri pe axa variabilelor dependente X care să modifice substanțial mersul lucrurilor, însă dacă nimic esențial și cu adevărat important nu se produce, atunci axa valorilor independente își va impune jocul și pe axa spirituală Z va apărea în timp jocul corespunzător, cu acțiuni și răspunsuri dictate de axele X și Y. În acest caz, nimeni nu poate modifica ceva și jocul își urmează calea fără ca cineva în vreun fel să îl poată opri sau modifica. Pentru a modifica un joc nu sunt suficiente declarațiile politice, exprimările diplomatice, ci sunt necesare acțiuni extrem de elaborate pe axa Y a valorilor independente – a valorilor analogice. Dacă astfel de modificări nu apar, atunci pe axa X a valorilor digitale, trigonometria își va face treaba în conformitate cu legile fizicii materialiste.

Iată câteva prognoze foarte posibile, ce acum sunt în fază.

În 2023, Rusia va ieși aproape total de sub influența străină exterioară.

În 2022, este posibil un nou referendum pe tema modificării constituției Federației Ruse.

Vladimir Putin se va afla în postul de Președinte a Federației Ruse până în 2024. Se pregătesc înlocuitorii lui. Până în prezent există doi posibili înlocuitori, care vor continua politica dusă de Putin.

Până în 2025 Premierul Rusiei va ramane Mihail Mişustin.

Începând cu anul 2022, până în 2030, teritoriul Rusiei va începe să se mărească.

2022 – Vor intra în componența Rusiei țări precum Belarusia și Kazahstan.

2023 – Donetk, Lugansk și posibil Ucraina cu totul

2024 – Gruzia, Abhazia

2025 – Turkmenistan

2027 – Osetia. Latvia, Lituania, Moldova, Transnistria. Tot în 2027 este foarte posibil un conflict poate chiar militar între România și Republica Moldova.

2028 – Polonia

2030 – Armenia

Președintele Belarusiei va pleca din post în 2023.

2027 – Serbia își reîntregeste teritoriul, se reunifică

2030 – destramarea Germaniei

Până în 2045 nu există riscul pentru Rusia a unor conflicte militare directe. Rusia va participa la tot felul de conflicte locale, precum cel din Kazahstan cu scopul stingerii conflictelor însă, ca țară, Rusia nu va fi atacată din exterior. Abia în intervalul de timp 2045, mai ales 2050 -55, este posibil o ciocnire directă între Rusia și o țară europeană care, după toate datele, probabilitatea cea mai mare este ca aceasta să fie Franța.

Astfel, până în 2045, Rusia va continua să se dezvolte și nu va accepta niciun fel de influență exterioară cu scopul de a-i arăta calea, de a-i modifica politica internă sau de a fi tratată de pe poziția superiorității, de amenințare sau putere. Rusia se va impune în lume și toți vor fi obligați să-și schimbe atitudinea, politica discriminatorie și rusofobică față de aceasta. Își va căpăta respectul printre națiuni și va deveni, treptat, o țară de care se va ține cont atunci când îi sunt încălcate interesele naționale.

Statele care treptat vor intra în componența Rusiei vor alcătui un stat unitar, în fruntea căruia se va afla Rusia. Nu va fi un stat de tipul URSS. Nu va fi URSS 2. Este greșit să spui că Putin încearcă să reconstruiască URSS-ul. Nimeni nu are nevoie de un URSS așa cum a fost, pe acele baze sau pe concepțiile care stau la baza UE. Vor crea cu totul altceva, pe cu totul alte baze juridice, sociale, economice, politice și culturale.

Nu vor exista republici sau țări, așa cum există astăzi în UE, ci toate țările componente vor construi un singur stat unitar. Nu vor exista interese naționale separate, ci va exista un singur interes unitar. Toate țările vor intra în noua formațiune condusă de Rusia în mod voluntar, conform propriei voințe, fără să fie obligate de cineva în vreun fel. Nu știu încă dacă vor exista țări care vor dori sa intre în noua formațiune statală, însă Rusia nu le va accepta cererea. Asta nu știu, deși s-ar putea să existe și astfel de situații.

Apoi au urmat o serie de alte explicații însotițe de desene pe care nu înca nu am darul de a le înțelege până la capăt.

Rusia deschide Cutia Pandorei a revizionismului inclusiv european. Ucraina probabil va fi împărțită între Polonia, Ungaria și poate, poate și Romania.

DF:

Însă odată cu asta, și Germania va dori teritoriile lor din Polonia, Serbia va vrea Kosovo, Ungaria va cere chiar cu forță parte din Ardeal. Iar gurile Dunării, vechi teritorii moldovenești, sunt ochite demult de ruși, ca să se închidă cercul pe Marea Neagră.

AB:

Rușii oferă cadouri otrăvite, mai ales după ce sunt mințiți sau nu ești onest cu ei, adică dacă le promiți una și faci alta. Nu te uită. Vor să creeze haos în centrul și estul Europei și o vor face, deoarece este atât de ușor într-o Europă cu două viteze, cu două tipuri de state membre – săracii și bogații UE, care evident au mai multe drepturi și impun celor slabi politicile lor.

DF:

Le convine de minune.

Noi și Moldova suntem prea mici ca să ne bage cineva în seamă. Iar Ungaria cu Rusia sunt acuma „frați” și pot să facă rău României, teritorial vorbind.

AB:

Corect. Asta face 22.02.2022, deși mulți au vorbit despre această dată polindrom. Dacă 1 este orice fel de acțiune, impuls, impunere, directivă, pumnul în masă, cel puternic, dictat, lege, hegemonie, Soare și tot ce e la lumina soarelui

2 ne arată orice tip de reacțiune, revizionism, refacere, restructurare, re-orice. 2 reprezintă Luna, lucrurile ascunse, la lumina Lunii, nu de toți cunoscute sau știute, dar existente, diplomație, negociere, tratative, tratate, înțelegeri, reașezare, etc.

DF:

Va fi rău pentru România.

1. Federalizarea.

2. Ardealul independent

3. Basarabia se alipește României împreună cu teritoriile din Ucraina, se reface Moldova istorică.

4. Moldova Mare cere independența.

5. Protectorat rusesc și rușii pe Carpați.

6. Posibil o parte din Dobrogea la Bulgaria.

AB:

Poate fi și așa, ca scenariul posibil. Din România va rămâne doar județul Ilfov și ceva în jur, care se va numi Țara Țiganilor. A existat în trecut o astfel de hartă și a apărut pe youtube ca filmuleț. Eu am văzut în acel filmuleț un semn, indiferent de cine l-a creat. Universul vorbește cu noi prin semne, contexte și situații, dar din păcate politicienii nu sunt instruiți în a vedea semnele ce anunță un viitor posibil sau prezumtiv.

DF:

Poate nu chiar județul Ilfov, poate fi sudul Olteniei, Călărași, Oltenița, poate cu ceva din vestul Ilfov.

AB:

Aici îi vor trimite pe toți de pretutindeni și le vor da posibilitatea să se autoadministreze, să-și facă școli în limba lor, tradiții, obiceiuri etc, că tot strigau în trecut țările UE că avem rele tratamente și discriminare față de ei. Restul se federalizează. Am spus asta cu 15 ani în urmă, public, într-un articol.

Putem spune că s-a terminat cu dictatul – 1 și începe 2 – diplomația, tratatele, tratativele, înțelegerile bilaterale, Puterea Evei și îi aduce pe toți afară din Rai în lumea reală de pe pământ, terminarea hegemoniei SUA – 1, terminarea puterii lui Adam. Începe Puterea Evei.

DF:

Suntem copți de mult. Nimeni nu ne vrea cu teritoriile istorice. Devenim importanți dacă recuperăm și resursele prin „naționalizare” corect făcută.

Posibil într-un viitor nu îndepărtat o secesiune în SUA.

Cred că 4-6 state sudice, aducătoare de bani mulți la buget, s-au cam săturat și se foiesc, se încordează deja.

Similar cu Transilvania care se vrea autonomă economic, pe bună dreptate.

Transilvania + Constanța + București + poate Iași duc țara pe umeri…

Posibil intr-un viitor nu prea indepartat o NEDORITA DE NIMENI secesiune in SUA.
Iarasi spun Doamne Fereste-ne !
Nici un conflict in lume nu este de dorit.
Poate capata oricand dimensiuni apocaliptice, iar oamenii de rand devin cifre care intregesc durerea.