Vreau sa incep cu acest articol o serie intreaga de capitole in care voi incerca sa descriu din punct de vedere psihologic dar si din alte puncte de vedere ceea ce se intampla astazi in lume in procesul de globalizare. Aici ma voi opri mai mult asupra conceptiei securitatii sociale. In primul rand vreau sa expic de ce ma voi opri asupra conceptului  securitatii sociale sau publice si nu asupra conceptului de securitate nationala. Pentru majoritatea oamenilor conceptual, securitate publica semnifica, siguranta pe strazile oraselor, ordinea publica, linistea, comportament civilizat in locurile publice si alte lucruri de acest gen. Securitatea nationala este inteleasa ca un sir de actiuni si politici menite sa asigure securitatea unei natiuni, care locuieste pe un anumit teritoriu, de regula in cadrul granitelor unui stat, deaceea se si numeste securitatea nationala.Aceast mod de a vedea lucurile este oarecum incorect, deoarece omenirea cat si tara noastra este compusa nu numai dintr-o singura natiune. In lume traiesc o multime de popoare, natiuni, etnii si toate acestea vor sa traiasca in securitate, in liniste si pace atat in interiorul propriilor tari cat si in afara acestora. De aceea a vorbi despre securitatea nationala nu este tocmai potrivit cand incepem sa gandim la scara mare si se impune de a inlocui conceptul de securitate nationala cu cel de securitate sociala sau publica in urma caruia toti oamenii planetei ar trai bine si linistit.

Voi incepe a vorbi despre acest subiect iata cu ce. Toti oamenii normali din tara noastra inteleg ca in interiorul tarii se intampla ceva in urma careia noi o ducem nu prea bine. Sa traiti bine, este doar o lozinca, in realitate foarte putini oameni pot spune ca intr-adevar traiesc bine in tara lor. Totul merge prost, atat la nivel politic, economic, social, cultural…Oamenii politici, sociologii, oamenii de stiinta si toti ceilalti preocupati de aceasta problematica recunosc unanim ca intr-adevar lucrurile nu merg bine deloc. Si atuni orice om normal din tara noastra isi pune intrebare: Da de ce in tara in care noi avem si munte si mare, avem zacaminte minerale, avem pamant fertile care este luat drept etalon al cernoziomului in lume, avem ape minerale, carbine sic ate si mai cate altele, inclusive resurse umane capabile, totusi noi traim atat de prost? Ce se intampla? Alte tari nu au nici pedeparte ce avem noi si acolo totusi o duc mult mai bine. Unele tari din Europa nu au nici pedeparte ce avem noi, dar acolo lumea traieste mult mai bine. Ce se intampla? Cine este de vina pentru nivelul de viata pe care il avem? Ce trebuie sa intreprindem ca sa iesim din aceasta situatie de-a dreptul stupida?

Voi incerca sa derulez aici raspunsurile la toate aceste intrebari si pentru aceasta voi incepe a vorbi despre ceva de care a-ti auzit cu totii. Cu totii a-ti auzit de antiglobalisti. II vedeti pe acestea la televizor cum fac diferite mitinguri si demonstratii in fara a tot felul de reuniuni al presedintilor de state, pe la tot felul de sumituri cu cele mai diferite ocazii. II vedem in ziare, ii vedem la stiri cum uneori se incaera cu fortele de ordine care nu vor sa le permita accesul intr-un anumit perimetru. Acestea se plimba dintr-o capitala, sunt in toata Europa si America. Chiar si la noi in tara cu ocazia sumutului de la Bucuresti fortele de ordine au facut o mare actiune de prindere a antiglobalistilistilor care s-au strecurat tocmai in inima tarii ca sa-si faca simtita prezenta lor.

In aceasta situatie in mintea oricarui om normal apare intrebarea la fel de normala: Daca exista antiglobalisti, inseamna ca undeva trebuie sa existe si globalisti. Cine sunt acestea, cu ce se ocupa, care este scopul lor, de unde au finantare, cine ii sprijina? Si in general ce este un globalizator. Care ii este definitia?

Uite cate intrebari apara in mintea omului normal. Cine este globalizatorul? Nimeni nu stie. O multime de oameni de stiinta leaga notiunea de globalizare cu un singur oarecare proces concret, economic, expansiune militara si asa mai departe. In realitate daca dorim sa vedem mai departe si mai profound ce se ascunde in spatele termenului de globalizare, atunci in termenii cei mai generali putem spune ca globalizarea reprezinta un proces de concentrare a fortelot de stapanire, conducere, dirijare, mainipulare, asupra tuturor fortelor productive a umanitatii.

Sa continuam aceasta tema intr-un mod mai simplu, pe intelesul tuturor, atunci acest process arata astfel. Ganditiva si singuri. Inca se mai aud ecourile acelor vremuri cand  pe acesta planeta exista o perioada in care indienii din America nu cunosteau faptul ce peste ocean exista un oarecare Columb care ii va descoperi, rusii nu stieau ca la o aruncatura de bat de ei locuesc jaopnezii, altii nu stieau ca undeva exista India si tot asa mai departe. A esistat o astfel de perioada? A existat! Iata cand exista aceasta perioada pe care bine o cunoastem din istorie, oamenii diferitelor tari traiau si se gospodareau asa cum considerau ei a fi necesar si util. Fiecare traia asa cum voia. Uite eu asa vreau sa traiesc si asa si traiesc. Are cineva ceva de comentat? Dar odata cu mersul istoriei, deindata ce popoarele au inceput sa se cunoasca si a se intersecteze in cele mai diferite moduri, cum ar fi de exemplu, Imparatul Rosu si-o maritat fiica cu fiul lui Verde Imparat, apoi si-au unit imparatiile ca sa fie mai puternici si asa impreuna au navalit peste imparatia vecina a lui Negru Imparat ca sa o cucereasca cu puterea armelor. Eu am graul mai bun in tara mea si ti-am cucerit piata din tara ta si iata cum tu te vei supune mie si intereselor mele pentru ca te-am cucerit cu puterea economiei. Am introdus religia mea in tara ta si acum am un instrument de supunere si realizare a intereselor mele in tara ta, care se pot realiza prin acest instrument. Eu am mai multe oi, care fac mai multa lana si lapte, iar tu vrei sa mananci sis a te imbraci. Eu iti dai si tie din oile mele dart u trebuie sa faci…pentru mine. Altfel nu se poate, am sie u interesele mele. Iata in termenii cei mai simpli ce se petrecea in istorie. In general daca analizam intreaga istorie a umanitatii usor va ve-ti da seama ca intreg acest proces nu este nimic altceva decat o concentrare a fortelor de stapanire asupra fortelor de productivitate a umanitatii. Iar astazi traim intr-o astfel de perioada in care ne place noua asta sau nu, intelegem ce se intampla sau nu, procesul de concentrare a fortelor productive a umanitatii in manele unui singur grup de interes, practice este pe sfarsite. In unele domenii ale vietii societatii umane putem spune cu fermitate ca ascest process este chiar finalizat. Acest process s-a desfasurat in istorie atat la nivel regional, statal, interstatal, continental, transcontinental, global. In istoria tarii noastre ve-ti descoperi usor cum procesul de concentrare a fortelor productive erau concentrate in mainele din ce in ce mai putini oameni. Noi ca Romania Mare am aparut tot in urma acestui process, de concentrare a fortelor productive.

Cine pentru prima data a inteles acest process de globalizare si chiar la declansat? Foarte putini stiu raspunsul la aceasta intrebare, pentru ca toti cred ca acest process a inceput acum cativa ani, cand din ce in ce mai mult se auzea pretutindeni cuvantul – globalizare. In realitate elitele Egiptului antic cunoasteau si au declansat inca atunci acest process. Ei au pus la punct intreaga tehnologie a procesului si aici merge vorba de psihotehnologii, tehnologii economice, culturale, religioase…De ce elita Egiptului antic, adica faraonii egipteni sin u cei din elita Rusilor sa zicem? Pentru ca structura si situatia politica si economica cat si sociala a celor doua tari erau total diferite.Imaginativa Egiptul de atunci, adica acum 3500 de ani in urma. Acesta era un stat de tip panglica. Raul Nil, de o parte si ceilalta a acestuia se intindea o fisie ingusta de pamant roditor iar mai departe doar pustiu- nisip, nu creste nimic.Pe aceasta bucata de pamant intinsa de-a lungul Nilului locuesc o multime de oameni si toti vor sa fie fericiti, dar fericirea nu ajunge pentru toti.Astfel ca Egiptul se vede nevoit sa duca razboaie pentru cucerirea spatiilor vitale, pamanturi roditoare si in aceste raboie deseori Egiptul deseori suferea infrangeri, stim asta din istorie.

Cine conduce Egiptul. Noua ni se spune ca tara era guvernata de Faraoni. In realitate Faraonii erau doar niste bieti copii cu multe mofturi pe langa adevarata elita Egipteana care era preotimea nobila, adica druizii.Acestea erau adevaratii guvernatori al Egiptului.Preotimea antica detinea cunostinte tainice, ezoterice care le apartinea dor lor, doar membrii acestor caste puteau avea aces la astfel de stiinte si conoastere secreta. Astfel nobilimea preoteasca isi permitea cu usurinta sa manipuleze nu numai constiinta sclavilor si supraveghetorilor de sclavi, proprietarilor de sclavi ci chiar si a faraonilor, care erau un fel de intruchipare a zeiilor pe pamant. Nu odata in istoria Egiptului antic Preotimea a pacalit, a manipulate nu numai multimea ci sip e insasi Faraonii. Pe unii dintre ei atunci cand nu mai erau convenabili chiar i-au si ucis.Existau o serie intreaga de tensiuni intre Faraoni si Preotime iar intre disputele dintre acestea Faraonii erau deseori nevoiti sa cedeze in fara Preotimii deoarece chiar si ei intelegeau ca ultimii era o casta extreme de puternica si bine pregatita. Astfel Preotimea a desoperit o noua modalitate de duce razboaie prin ceea ce noi astazi numim ,,colaborare culturala,, deoarece metodele vechi erau prea costisitoare si insotite de pierderi omenesti. Cu alte cuvinte Preotimea Egipteana a descoperit asa numitele razboae informationale. Pentru realizarea scopurilor sale acestea au creat unitati de armata specifice menite sa poarte aceste razboie informationale. Despe aceste voi vorbi mai tarziu. In Rusia in schimb o astfel de atmosfera sociala incordata in acele timpuri nu exista. Rusia avea si ea o casta foarte puternica de preoti, aveau si zei, dar intre acestea nu existau atat de multe tensiuni. De ce? Imaginativa acum Rusia acelor timpuri. Campuri, paduri, munti, cat cuprinde. Intr-un anumit loc doi oameni sau mai multi nu se mai inteleg, nu s-au potrivit cu caracterele. Si ce se intampla? Dup ace isi administreaza cate o corectie fizica destul de dureroasa, acestea nu vor sa se supuna si pleaca in padurea invecinata. Parasesc tribul si isi fac altul la cativa zeci de kilometri mai incolo. Conflictul s-a stins. Si unii si altii traiesc in continuare multumiti. Nu ti-a placut in padurea asta, ai plecat in alta, nu ti-a placut in varf de munte, cobori la poalele muntelui sau undeva si mai departe, unde poate fi chiar mai bine. Trebuie doar sa descoperi acele locuri sis a incepi a trai in ele.Iti faci o noua casa sau bordei, in jurul tau fructe salbatice cate vrei, exista peste in rau, vanat cat doresti si uite as ate descurci, viata continue, dar in Egipt sa faci toate aceste nu prea ai cum. Nu ai unde pleca, deoarece in jur e numai pustiu. Anume aceasta diferenta sociala a impins preotimea antica Egipteana sa elaboreze tehnologia razboaelor prin metoda colaborarii culturale. Ceea ce astazi unii politiceni dar si oameno obisnuiti numesc prin guvernul mondial, guvernul conspirativ, teoria conspiratiei, papusarii, guvernul din umbra nu este nimic altceva decat ceea la ce s-a ajuns in urma acelei tehnologii de care vorbeam mai sus, pornita inc ape timpurile Egiptului antic de catre preotimea nobila de acolo. Astazi reprezentatntii acelei caste au migrat, au devenit mai degraba o mafia transnationala care are scopuri exacte si linii bine trasate de concentrare a tuturor fortelor productive mondiale in mainele lor si in present staful general al lor se afla in Elvetia. Iata voua acum o informatie spre gandire. Al doi-lea razboi mondial. Toata lumea arde in falacari, peste tod ruinare, foame, moarte, distrugere. Dar in acelasi timp  marii mafioti ai lumii hraneau lebedele de pe lacul din Geneva. Apare intrebarea; daca Fiurerul era un baiat atat de pornit si nazdravan, de ce nu a pornit razboiul direct asupra Elvetiei, doar acolo erau cele mai puternice banici mondiale, acolo era aurul necesar pentru un astfel de razboi in care iti propuneai sa-i distrugi pe rusi? De ce nu a facut acest pas? Era logic. Hitler acolo nu s-a bagat, ca si cum Elvetia era o tara de neatens, cu imunitate. De ce? Pentru ca Hitler intelegea perfect ca in Elvetia se afla sefii lui, staful general. Tot el intelegea ca tot acel razboi si acea defilare victorioasa a armatelor lui prin Europa nu era nimic altceva decat inmanarea intregului potential militar, economic, politic, ideologic in propriile lui mani pentru a se arunca asupra Rusiei.Dar ce ce era nevoie de asa ceva, adica de ai oferi lui Hitler intregul potential economic, militar si ideologic sub propria lui conducere? Pentru ca acesti globalizatori in desfasurarea demersurilor pentru atingerea scopurilor au aplicat diferite tehnologii, inclusive psihologige nu totdeauna cu success si astfel au adus umanitatea catre o criza  globala de sistem. Existenta aceste crize globale de system o accepta majoritatea oamenilor de stiinta. Fiecare dinte voi stiti de criza ecologica, criza politica, criza sistemelor de creditare si financiar bancare, criza militara. Unde nu ai arunca o privire peste tot e numai criza, decline, probleme si aici si acolo, si la noi si la ei. Ceia ce va pot eu spune este faptul ca toate aceste crize au capatat contur la conferinta de la Johannesburg. In augus 2002 s-au adunat la cea de-a doua conferita presedintii si conducatorii tuturor statelor planetei Pamant , unde toti acestea au incercat sa clarifice modalitatea in care noi toti trebuie sa traim, sau sa supravetuim pe acesta planeta comuna. Prima conferenta de acest gen a avut loc in 1992 la Rio de Janeiro. Atat la prima conferinta cat si la cea de- a doua s-a discutat sa zicem asa modalitatea prin care noi trebuie sa traimi unii cu altii, unii printe altii sau unii langa altii. Dupa prima conferita s-au adoptat un sir de masuri, cum ar fi cele legate de ecologie- criza ecologica si altele de acest gen. La cea de-a doua conferita toti cei care au fost prezenti acolo au constatat ca dupa 10 ani situatia globala nu numai ca nu s-a inbunatatit ci dinpotriva s-a deteriorate si mai mult in ciuda tuturor conventiilor si masurilor luate.Tot la acesta conferinta s-a aratat ca 15% din populatia globului, asa numitele tari cu un mare nivel de bunastare si prosperiatte ale Europei si SUA consuma 75% din resursele dobandite pe planeta Pamant de catre intreaga umanitate, iar celor 85% din populatia Glabului le raman farimiturile cazute printre degete celor bogati, adica 25% dintre resursele mondiale. Acestea sunt tarile sarace ale Europei si a restul lumii.

Exista in lume un numar redus de jurnale foarte documentate.Acestea sunt asa numetele jurnale ale elitelor. Informatia se adreseaza unui numar restrans de oameni cunoscatori. Iata ca in unul dintre aceste jurnale se mentioneaza faptul ca in lume exista asa numita a tre-ai putere. Se spune in continuare ca anume la conferinta de la Johannesburg aceasta a tre-ia putere si-a spus cuvantul foarte respicat punand in fata intregii omeniri un ultimatumum. Daca tarile prospere isi pun problema ecologiei si ecologizarii, sa avem rauri curate, izvoare cu apa potabila, paduri mai multe, rauri curate, mancare ecologica, haine ecologice si asa mai departe, tarile slab dezvoltate printer care ne numaram si noi, vin si spun; voa va arde de aer curat, de terenuri de golf, etc, iar noi ne punem problema sa mancam totusi ceva, san e incaltam cu ceva sa hranim populatia cu ceva, sa o imbracam, nu mai conteaza cu ce, este ecologic sau nu, noi ne gandim cum sa supravetuim nu cum sa traim frumos si ecologic. Voi vorbiti aici de ape curate in rauri, de aer curat, iar noi ne chinuim san e hranim armatele si generalii ca acestea san u porneasca vre-un razboi sau te mai miri ce rascoala nationala. Generalii nostril vor sa manance si asta e cel mai important pentru noi, au spu Rusii. Astfel intre aceste tari a aparut un conflict. Atunci ce-a de-a treia putere reprezentata de conducatorii marelor corporatii transnationale cat si marelor banci transcontinentale au pus in fata umanitatii un ultimatum si au afirmat. Noi va vom rezolva toate aceste probleme, nu va mai trebui sa va bateti capul cu asa ceva, ii vom multumi si pe cei bogati si pe cei saraci, dar pentru asta voi toti va trebui sa ne transferati in mainele noastre si in administrarea neconditionata a noastra toate resursele si infrastructurile raspunzatoare de aprovizionarea vietii si activitatii oamenilor. Aceastea inseamna in primul rand tot ce tine de resursele energetice ale pamantului, apa, hrana, resuursele naturale in integime cat si multe alte structuri si infrastructure ce stau la baza vietii si activitatii oamenilor. Iata care sunt scopurile aceste mafii internationale, mai correct- globale, care si-a ridicat capul sus la o astfel de conferinta a tuturor conducatorilor, presedintilor si liderilor tuturor tarilor de pe Pamant afirmand si cerand ceea ce au cerut. Aceasta mafie se ascunde si este la un anumit nivel reprezentata de sefii marelor corporatii transnationale, bancilor transcontinentale…In totalitate aceste numara aproximativ 350 de familii si clanuri financiare mondiale care detin in present 50% din toate bogatiile accumulate de intreaga umanitate de-a lungul timpului. Familiile acestea odioase sunt bine cunoscute de cei care se intereseaza si poate deloc pentru cel care in fiecare zi se trezeste si pleaca la munca iar seara vine acasa, toarna bere in el si priveste fotbal. Va voi spune aici cateva astfel de familii cum ar fi Oppenheimer, Rotseld, Morgan, Abramovich, Abrahamsi multe altele, familii si clanuri familiare care detin controlul a celor mai multe banci inclusiv si Elvetiene.Acum imaginative cum intr-o palma se afla 6miliarde de oameni care traiesc pe planeta si in ceilalta palma aveti nu 350 ci 600 de oameni, fie impreuna cu toate rudele lor si cu srrvitorii sa fie 6000 de oameni iar cantarul bunastarii se afla in pozitie de egalitate. Iata voua si intreaga poveste despre Harap Alb, despre valorile umanitatii, echitatii sociale, dreptatii si egalitatii in drepturi, drepturile omulnui si asa mai departe cu tot felul de cuvinte goale cu care suntem imbatati zilnic de propaganda. In realitate noi asa cum am trait asa si traim in continuare intr-o societate globala nelibera si expluatata.

Toti acesti globalizatori au tot felul de probleme, care nu au aparut acum, le aveau de mult timp in urma si ca rezultat al acestora a fost nevoie de aparitia atat a primului razboi mondial cat si celui de-al doi-lea odata cu aparitia lui Hitler. Astazi globalistii nu au scapat de probleme, unele dintre ele inca nu au fost rezolvate pana in present. Una dintre aceste este asa numita problema a excesului de populatie. Ei considera ca pe Pamant traiesc prea multi oameni, 6 miliarde, iar resursele naturale ale globului nu permit vietuirea decat a 2,5 maximum 3 miliarde de oameni. Acestea au chiar si o intreaga teorie despre aceasta problema, teoria miliardului de aur. Adica pe Pamant trebuie sa existe un milliard de aur de oameni care sa fie elita, unsii, alesii, care traiesc ca in rai, au detonate si nimic nu le lipseste, plus inca un milliard de oameni ca personal de servicii pentru cei alesi, si maximum inca un milliard de personal ajutator.Acestea din urma sunt un fel de gandaci sau raime care fac toata munca neagra, sapa prin pamant in cautare de aur, diamante, carbine, petrol, cultiva fructe si legume…ara pamantul pentru viitoarele plantatii Atat. Ce facem cu ceilalti trei miliarde, care este in viziunea lor populatie in exces? Aceasta pentru ei este o mare problema si cauta modalitati si tehnologii de a o rezolva. Va imaginati ce termen au gasit? Populatie in exces. In viziunea lor si conform strategiilor globale toata aceasta populatie in exces trebuie sa moara de la sine prin foame, droguri, SIDA, cancer provocat de produse alimentare de tot felul, boli pe care sistemul medicam global san u le poata rezolva pentru ca nu va avea puterea economica si informatii din cercetare, adica pentru ca se va lovi din ce in ce mai mult in sistemul de ocrotire a sanatatii…alcoolul un alt factor de decimare. Dar noi ca si cum nu avem la toata treba asta nici o implicare, nici o treaba. Ei doar mor singuri, singuri aleg sa bea, sa se drogheze, sa manance produse ,,Europene de buna calitate pentru  decimarea populatie Globului,, Ce treba avem noi? Fiecare face ce vrea! E democratie. Nu?

A doua problema este material prima. Pamantul e rotund, nu e patrat ca prin colturi sa mai fi ramas poate cate ceva. Totul este cercetat, totul este exploarat si expluatat. Multe nu au mai ramas fara ca maina si piciorul omului san u se atinga de ele. Totul este cunoscut. Totul este limitat. Deaceia ceea ce a mai ramas trebuie luat in mainele proprii. Europa pentru care foarte mult tineret freamata, oaaauuu Franta, oaaauuu Germania…Dar daca stati si va ganditi in toate aceste tari nu exista nici pedeparte acele resurse naturale pe care le avem noi sau Rusia de exemplu. Si totusi in Rusia ca si la noi nu se traieste atat de bine ca in unele tari europene, sarace de altfel sub aspectul resurselor naturale. In unele dintre aceste tari exista niste parcuri minunate, dar padure asa ca la noi nu exista. Si totusi traiesc mai bine. Noi insa care avem aproape de toate, si gaz si padure,aur, argint, minereuri de fier si carbine, si rafinarii, si ce mai vrei, traim prost. Cum e posibil asa ceva? De ce? Noi pur si simplu in fiecare ora, in fiecare zi suntem furati ca pe niste taranoi prosti care nici macar nu incearca a se clarifica ce se petrece in propria curte. Iata asa rezulta ca noi care avem multe traim atat de prost, iar acolo unde aproape nimic nu este oamenii traiesc mult mai bine. Lumea se afla intr-o mare criza de resurse. Unii oameni de stiinta vorbesc ca exista posibilitatea ca in urmatorii 15-25 de anis a purtam razboaie pentru apa potabila. Unii oameni de stiinta din Rusia vor sa intoarca cursul raurilor siberiene ca sa le aduca mai aproape pentru a face negot cu apa potabila. Astfel am ajuns la cea de-a treia problema a globalistilor. Problema ecologica. Cu totii vedem ca apa potabila devine din ce in ce mai mult un deficit. Deja cumparam apa plata, minerala, gazoasa in bidoane si sticlute. In trecut deschideai robinetul de la bucatarie sau al unei cismele de prin vre-un parc sau alee si poftim tie apa potabila. Acum nu mai e asa, efectele crizei ecologice nun e mai permit sa biem apa de pe unde apuci. Si mai inainte puteai sa bei apa direct dintr-un rau de munte, sau izvor de pe marginea drumului. Nici asta nu mai e posibil atat de usor. In Japonia se vinde deja si oxigen in butelii speziale dotate cu un sistem prin care sa poti respira. Vrei sa respiri ceva aer curat? Poftim oxigen la butelie.

Sa ne imaginam acum ca suntem aceasta mafie a globalizarii. Ce facem noi. Noi stam in Elvetia, aici e totul bine. Dar acolo undeva intr-un oras numit Cernobali a expluadat o centrala nucleara. Astfel norii radioactivi manati de vant pot veni si peste noi si foarte usor sub forma de ploaie radioactive ne poate stropi putin. Starea ecologica a planetei a devent extreme de fragile si complicate. Nu e bine. Ce e de facu. Trebuie sa reamenajam, sa restructuram intreagul complex productiv economic al planetei in asa fel incat pe undeva sa pastram zone curate ecologic, pentru a avea unde sa traim in siguranta si restul sa devina zone murdare pentru tot felul de complexe chimice, metalurgice, expluatarea resurselor naturale si a zacamintelor. Aceste zone nu vor fi locuite de noi ci de sclavi, pentru acestea e bine si asa. Nu au aceste nevoie de nustiu ce confort, si asa sunt in exces.

Iata prin prisma acestor trei probleme trebuie vazut ce se intampla cu noi ca tara, cu Rusia mai ales si alte tari de acest gen. Daca vorbim de aceasta a treia problema atunci trebuie sa fac referire la Crimeia. Ce se intampla acolo. Aceasta este o zona extreme de favorabila din punct de vedere ecologic. Astfel de zone pe pamant au mai ramas foarte putine. Putem spune ca este o zona in intregime climo-balniara. Aer curat, rauri si izvoare curate, aer ce contine o multime substante volatile foarte sanatoase pentru viata omului. Globalistii inteleg asta si o stiu mai bine decat locuitorii acelor zone. Si se incepe acolo o intaratare a localnicilor impotriva ucrainenilor, a rusilor, rusii impotriva ucrainenilor si ambii impotriva crimeei. Cine urmareste ziarele poate usor vedea cum in Crimeea se acumuleaza o tensiune extreme de mare, menita sa duca la un nou conflict posibil si military. Sunt sigur de asta.Oameni au ajuns sa se spintece acolo unii pe altii manipulate fiind de anumite grupuri de interese. Cans situatia se va incarca suficient, vor introduce armatele cu castile albastre, ca in varianta Cosovo, vor incercui Crimeea si vor face legea pentru propria lor vietuire acolo. Uite asa globalistii isi vor deschide o nou zona ecologica sigura, unde aproape nimic nu se va produce dar unde va fi foarte frumos si sanatos pentru viata dansilor. Imediat isi vor construe acolo case si vile cele mai bogate familii din lume, vor avea drept asupra pamantului si drept de mostenire si iata cum tara se va trezi ca fiind in asediu. Ceva aproape la fel se intampla in muntii Altai si in zona lacului Baical. Nu se permite de a construe case, drumuri, uzine si fabrici, nimic. Totul trebuie sa ramana la nivel de zona ocrotita prin lege, totul trebuie sa ramana natural, rezervatie naturala. Toti ceilalti vor merge in rezervatia industriala, unde e fum, poluare, toxine…Iata doar cateva exemple din ceea cum se realizeaza anumite proiecte a globalizarii legate de criza ecologica.

Daca vreti sa apreciati correct o situatie sau alta al unei oarecare tari trebuie in primul rand sa priviti plucrurile sub aspectul acestor trei probleme de care am vorbit mai sus. Astfel ve-ti putea vedea mult mai bine starea de fapt al lucrurilor si in ce directie dind sa aiba dezvoltare lucrurile.

Inca o problema importanta a pe care trebuie sa o aveti in vedere atunci cand apreciati o stare a lucrurilor este criza mondiala a sistemului financiar bancar. De fapt fiecare om normal vede aceste probleme dar fiecare este inclinat sa creada ca aceste lucuri se intampla undeva departe, la un nivel inalt sip e mine asta nu ma atinge. In realitate insa nu este deloc asa. Ne va atinge pe fiecare dintre noi, vrem noi asta sau nu, ne place sau nu, stim ce se petrece sau nun e va afecta. Ideea principala aici este ca noi cu totii traim im imparatia oglinzilor strambe in sensul cel mai direct. Nimic nu este asa cum pare,nici o problema nu este asa cum pare a fi, in realitate totul este altfel decat ne permitem sa banuim sau san e imaginam. Pentru a intelege catusi de putin din ce se intampla in lumea asta, daca nu absolute toate manifestariule, atunci marea lor majoritatea trebuie puse de invers, de pe cap in picioare. Una dintre aceste oglinzi strambe este ceea care ne arata sau ne sugereaza ca banii produc bani. Toti au devenit maniaci, au un comportament maniacal majoritatea dintre oameni. Vreau bai, imi trebuie bani, vreau mai multi bani ca sa pot face si mai multi bani, bani, bani,bani. In realitate insa banii nu produc nimic. Aceasta este o muniuna gogonata in care numai omul de nivelul robului crede. Am zis rob? V-ati gandit vre-o data ca structura statala a Egiptului antic poate fid oar o trecere catre noua ordine mondiala? Adica ca in viitor oamenii desi nu se vor numi nici odata asa dar totusi vor fi impartiti exact ca in Egiptul antic, adiva acolo sus undeva in varful piramidei este un numar mic de oameni numiti zei, sub ei altii mai multi la numar, numiti – faraoni, si sub acestea un numar si mai mare de oameni numiti – preotimea, consilieri, specialisti de inalta calificare. Dar asta e la varf. Mai jos urmeaza supraveghetorii de robi si mai jos sic ei mai multi vor fi simpli robi, care nici macar nu vor intelege si nici nu inteleg in prezent ca asta sunt, carne de tun, forta de munca slab sau putin calificata? In structura statelor din timpurile Egiptului antic si pana in prezent s-au infaptuit foarte putine schimbari. Totul e la fel, doar poarta nume diferite.

Banii produc bani? Noi cu totii doar nu mancam bani ci mere sip ere pe care le-a produs undeva prin munca lui un taran sa zicem, un agricultor. Mancam cu lingura si furculita pe care le-a facut un muncitor intr-o fabric ape undeva, stam la o masa oarecare pecare un alt om sau grup de oameni au facut-o in alta fabrica de mobile…Si atunci la ce servesc banii? Banii insotesc circulatia marfurilor si bunurilor produse cat si a serviciilor. Adica eu fac televizoare, tu faci geamuri, celalalt produce mobile, altul produce incaltaminte. Acum ce facem, imblam prin piata fiecare cu produsul lui? Nu. Noi aruncam toate aceste produse in comert. Acum imaginative cum intro directie se invart marfurile, produsele de tot felul si serviiciile, iar in directia opusa se invart banii astfel incat trebuie sa existe o corespondenta intre masa produselor si serviciilor si masa monetara.Daca masa monetara este mai mare, acest fenomen se numeste inflatie, daca bani sunt mai putini decat produse, acest fenomen se numeste – deflatie. Statisti vorbind media cresterii volumului marfurilor si serviciilor in tarile dezvoltate nu depaseste annual 1, pate 2, maxumum3% pe an. Acest lucru este determinat de cresterea potentialului energetic al tarii, de cresterea productiei elictrecitatii deoarece in present majoritatea marfurilor si serviciilor se infaptuesc pe tractiune electrica sa zicem asa. Marfurile se produc in majoritatea absoluta a cazurilor prin intermediul energiei electrice.

Acum iarasi noi suntem aceasta mafia globala. Imaginativa asta, ca sunteti un Abraham, un Cuperman sau cineva de genul.Ce facem noi? Noi traim dintr-o camatarie oarecum legala. Adica noi va imprumutam pe voi cu bani, ca sa va faceti autostrazi, uzine, sa va platiti angajati si generalii ca sa stea cuminti la locul lor sin u cumva sa apese pe vre-un buton de capul lor, iar voi n eve-ti intoarce aceste sume inapoi cu dobanda. Adica eu va dau un miloun sit u imi intorci in ceva timp un million si doua sute de maii de euro. E ok? E ok! Zis si facut. Acum pe langa faptul ca eu nu produc nimic si ca traiesc din munca altora si traiesc destul de bine vreau sa zic, nu imi bat capul cu nimic de genul productivitate, accident la locul de munca, securitatea la locul de munca, angajati, sindicate…, acum mai devin si cauza a inflatiei in propria ta tara. Eu creditezi o tara cu un milliard iar acea tara imi intoarce inapoi un milliard si doua sute sau trei, depinde de tarifele practicate. Iata aceasta situatie, aceasta camatarie la nivel global a impins lucruriel pana la aceste crize financiar bancare pe care chiar acum le traim cu totii.

Dolarul este inca considerat valuta mondiala fata de care se fac toate calculele financiare. Acum trebuie sa va spun ca masa monetara, adica dolarii existenti astazi in lume depasesc cu peste 50 de ori masa marfurilor si bunurilor existente. Anume aceasta situatie mondiala a devenit motivul pentru ceea ce s-a intamplat in rusia sub numele de – Perestroica. Cu alte cuvinte, noi suntem mafia nu uitati asta si intelegem ca dolari sunt mult mai mult decat exista marfuri. Trebuie sa facem ceva, darce anume? Pai hai sa conectam toata aceasta masa monetara neacoperita de marfuri la Rusia prin nepriceputul de Gorbaciov si astfel vom reusi pentru un timp anume sa evitam caderea spectaculoasa, prabusirea dolarului. Dar in tot acest timp noi vom crea repede o noua unitate monetara care se va numi Euro si care in viitor in general va inlocui dolarul. Dar noi nu putem tipari la imprimarie timp de o noapte intreaga sunma necesara de Euro  astfel ca vom introduce aceasta moneta in prima faza doar pentru platile bancare, cecuri, iar din 2002 o vom introduce si in sistemul de palta cu chesi. Astfel Rusia a devenit un fel de groapa de gunoi pentru aceste hartiute verzi neacoperite de produse. Si uite ca asa am reusit san u prabusim dolarul inainte de vreme. Acum noi odata ce avem o alta unitate monetara mai avem nevoie de dollar? Nu? Cine are dreptul de a tipari dolarul? SUA! Foarte bine, sa ramana cu acest drept. Iata ca ceea ce se intampla astazi in SUA este determinat de aceasta manifestare.

Ceea ce s-a intamplat cu avioanele care au aterizat direct in WTC nu este nici pedeparte opera lui babuinul de  Osama bin Laden. Acest sarac sta ascuns in pesterele lui si mai mult ca sa expluadeze cate o masina militara sau ceva de genul cu bombe artizanale nu este capabil si nici nu a fost vre-o data. Intreaga aceasta operatiune a fost creatie puternic pregatita de serviciile speciale si secrete ale aceste mafii globale pentru a atrage SUA in razboiul impotriva lumii islamice. Dar la ce bun asta? Cum incercau Americanii sa distruga Uniunea Sovetica. Simplu, afirmau sus si tare ca URSS este puscaria popoarelor, este Imperiul Raului, Imparatia Deavolului si asa mai departe. Vom mai vorbi despre asta mai tarziu, acum vreau sa observati ca acelasi lucru li se face acum americanilor. Aceiasi tehnologie, aceiasi psihotenhologie, doar ca se aplica la celalalt capat.

Atunci cand Clinton bombarda Belgradul intreaga lume slava l-au intrebat: Da tu in general ce cauti pe aici, unde te bagi? Imaginativa ca traiti undeva pe aproape de Iugoslavia in Viena de exemplu, sau la Sofia, la Bucuresti nu trebuie sa va imaginati cei care locuiti aici si foarte alaturi undeva, la tine in  Europa o o capitala a unei tari europene este bombardata de armata unei tari care vine in general de pe alt continent. Lumea slava imediat s-a inversunat, adica ce cautati voi aici mai baieti, nu aveti treaba prin alte zone, pe la voi pea casa? Plecati mai copii si vedetiva de treaba voastra noi aici in Europa ne descurcam si singuri. Desigur ca noua aceste imagini nu ni le aratau la televizor dar poporul Iugoslav stie exact cine ii bombarda si ca acei soldati veneau de peste ocean.

Iar acum cand SUA a intrat in Irac si s-au inpotmolit acolo multi analisti politici si militari exclamau admirativ pe la tot felul de televiziuni, ca iata ce puternici sunt americanii, iata ce armata puternica detin, iata ce lideri mondiali ai pacii si  luptei impotriva terorismului sunt ei. De multe ori ascultam sin u imi venea a crede ca acele lucruri puteau fi spuse de oameni care sunt intregi la cap, opameni care habar nu aveau despre ce vorbesc si se aflau mai mult sub imperiu admiratiei, emotiilor de moment. Diferite ziariste si ziaristi scriau tot felul de prostii de care sunt sigur ca peste ceva timp le va fi rusine sin u le va veni a crede ca atat de prosti puteau fi la alcel moment. Si Rusii au intrat in Afganistan, mai tineti minte cum s-a terminat intrega poveste? La fel acum patesc si americanii. Intreaga lume islamica a ajuns sa-I urasca pe americani pentru ceea ce au facut acestea in tarile lor, iar la momentul in care intreaga lume islamica nu va mai avea ochi sa-I vada pe americani, mafia globala va prabusi dolarul care se tipareste doar in SUA si toata lumea  si nu numai cea islamica de data asta va spune: asa va si trebuie voua fraerilor, care va considerati invincibili si dumnezeu pe pamant, detinatorii adevarului si dreptatii absolute, facatorii de pace cu arma in maina prin lume. Asa si va trebuie si vor exclama de bucurie.Dar ce vom face atunci noi, o tara mica care dinadinti vrem sa fim in NATO si cu americanii? Cum ne vor privi pe noi noua lume, bazata pe euro sin u pe dollar, cu un alt centru de gravitatie, cu alt system de guvernare si aplanare a conflictelor, cu alt system de interventie rapida? Vom ramane si in NATO si vom intra si in Armata Europeana de interventie rapida? Vom fi in doua locuri deodata? Greselele unor politicieni si guverne sunt platite de intreg poporul care i-a lasat pe acei oameni sa le guverneze viata , destinele si istoria.

Dar in urma la toate aceste ii va fi oare mai bine lui matusa Maria care toata viata a pus deoparte acei nenorociti de cateva sute de dolari pentru a fi inmormantata crestineste- este inca o mare intrebare

Iata prin ce prisme trebuie sa privim asupra evenimentelor. Mai mult ca atat, trebuie sa luam in consideratie si faptul ca in SUA locuesc 5% sin polulatia globului, dar anume aceste 5% consuma apropate 50% din resursele energetice dobandite de intreaga umanitate. Cu alte cuvinte intreaga unmanitate lucreaza zumatate din zi pentru ai aproviziona pe americani si restu zilei pentru ai aproviziona cu resurse energetice pe retul lumii.

Acum iarasi noi ne punem in pozitia de mafia globala. Iata noi privim la aceste lucruri si nu ne vine a crede. America adica 5% consuma 50% din resurse. Chiar si romanul care a fugit candva in America traeste astazi mai bine acolo din ajutorarea de somaj decat daca ar veni in Romania si ar munci. Cum este posibil asa ceva. Noi suntem proprietarii de sclavi sin u ne vine a crede vazand ca  in America  care este un fel de far stralucitor pentru restul omenirii robii nu muncesc dar traiesc mai bine decat robii din Romania sa zicem care se spetesc din greu si o duc mai prost. Si acum, avem noi oare nevoie de o astfel de masa de robi grasi care consuma atat de mult sip e langa asta nici macar nu muncesc? Avem nevoie de asa ceva? Nu! Deaceia America chiar si numai din acest sens este sortita perzaniei. Asa deci, multe notiuni noua nun e sunt intelese nu pentru ca acestea sunt de neinteles ci pentru ca ele nu intra in cercul nostrum de notiuni. Noua asta nun e-au predate. Noi asta nu am invatat, iar daca am imvatat totusi ceva atunci am invatat ca lucrurile stau cu totul altfel. Asta e problema. Ce am invatat si ce am inteles, nu mai vorbim de ce am si retinut. De exemplu, eu candva am invatat ca exista doua poiltici. Politica interna a unui stat si ploitica externa. Cea interna este politic ape care noi o infaptuim fata de propria tara, proprii cetateni, economie si asa mai departe. Clar, parka totul este de inteles. Politica externa este acea politic ape care un stat o infaptueste in raport cu alte state vecine si alte popoate din lume. Si aici pare ca e totul clar, totul e limpede, ce poate fi aici de neinteles. Atat. Aceste doua ramuri ale politicii au fost predate, acestea le-am invatat, inteles si retinut. Da r nu mi s-a spus ca mai exista si alte ramuri ale politicilor. Singur am descoperit o a tre-a notiune si anume – politica globala, care este acea politica care se infaptuieste referitor la intreaga omenire a planetei Pamant. Mai mult de atat, am ajuns la concluzia ca omul, guvernul, statul care nu intelege mecanismele si tehnologiile, ideologiile de infaptuire a politicii globale si mai ales daca nici nu accepta sau recunoaste existenta unei astfel de politici foarte usor ajunge ostaticul acelui om, govern sau stat care intelege si accepta existenta politicii globale intelege modul si tehnicele prin care aceasta se infaptuieste. Astfel poti sa fii presedintele unei tari mari si puternice precum Rusia si America dar daca nu intelegi politica globala nu cunosti aceste mecanisme si tehnici de implementare foarte usor devii  un prezonier al celor care cunosc toata acesta poveste si aceste sunt exact acesta mafia globala – glabalizatorii. Asa s-a intamplat ca si presedintii Americii si cei ai Rusiei nemaivorbind de ai Romanie multi ani la rand faceau si infaptuiau numai politicile interne si externe pe cand globalistii infaptuiau si infaptuesc politica globala. Din acest motiv a cazut URSS si exact aceiasi soarta ii este pregatita si pentru SUA. Aici trebuie sa mai luam in calcul inca o notiune si anume. Noi toti eram invatati sa gandim in termini de cincinale, mai departe de cinci ani nu eram in stare sa vedem nimic. Asta se intampla si astazi numai ce viziunea s-a redus la patru ani, cand au loc alegeri si de regula vine un alt partid sau alianta la putere care si ei la randul lor vad viitorul in  programele lor de guvernare nu mai departe de patru ani. Dincolo de patru ani mintea sa zboare nu este capabila la majoritatea politicienilor. In acelasi timp globalistii au avut si au planuri bine trasate pentru 50 de ani inainte, pentru 100, 150, 1000 si care vizeaza intreaga umanitate. Iata daca ve-ti avea un plan pentru macar 50 de ani inainte multe lucruri si manifestari se vor deschide in alta forma si continut. Cu totii va aduceti aminte cum parintii nostri munceau o luna intreaga pentru cateva sute de lei, pe la canal sau facant tunele prin munti  si erau ferititi. Se duceau cu cantec la munca, cu bucurie. Puteti sa mai vedeti prin arhive cu ceta frenezie aplaudau acestea noile realizari ale partidului si poporului.Au construit hidrocentrale si cai ferate, sosele, flote maritime de comert si de razboi, au construit drumuri prin inima muntilor, au facut canalul Dunarea- Marea Neagra au costruit rafinarii si gigantic de prelucrare a metalelor, uzine performante de metalurgie…iar acum toate acestea sunt transmise cu usurinta in mainele a tot felul de oameni process care se numeste privatizare. Avem in Romania astfel de privatizari cu carul. Sin u ar fi o mare problema daca acestea ar ramane in tara, problema este ca dup ace au fost privatizate la scurt timp sunt vandute pe mai multi bani si sunt transmise in mainele altor proprietary din afara tarii, reprezentatii mai mici sau mai mari, instrumentele anume aceste mafii globale. Deaceia ceea ce noua ni se pare ca se intampla acum este de fapt rezultatul actiunilor dirijate si sustinute a celor care au planuri pentru 50 si 100 de ani din trecut pana acum si de acum in viitor. Nimic in lumea asta nu se intampla pur si simplu. Mai ales in lumea financiar bancara. Totul este bine controlat si orientat catre anumite scopuri bine definite, dar necunoscute de toti cei care gandesc si vad viitorul doar peste 4 ani.

Acum imaginative din nou ca sunteti unul dintre acesti globalizatori. Iata tu cureresti Rusia de exempu sau Romaia. Ai tu oare nevoie de oamenii foarte bogati din acea tara care s-au dobandit averile peste noapte numai pentru ca au facut parte din fosta numenclatura si au avut acces la informatiile la care omul de rand nu a avut. Ai tu nevoie de acesti oligarhi si numenclaturisti care oricum nu sunt in stare sa gandeasca decat la bani si la alte cateva lucruri meschine? Raspunsul este evident. Nu ai nevoie de astfel de oameni. Acestea sunt doar niste copii care inca nu au inteles in ce jocuri sunt deja implicate si cu cine joaca in general aceste jocuri. Deaceia toti acestea sunt sortiti perzaniei daca nu vor iesi la timp la nivelul de intelegere si pricepere a ceea ce se numeste politica globala si a proceselor globale care se deruleaza. Da, acum toti acestea sunt smecheri, sunt tari si de neatens, dar priviti in lume si veti vedea cati dintre ei s-au sineucis, au murit in condtitii dubioase, s-au impuscat intre ei pe camburile bataliilor pentru bani si avere, cati soldati au murit pe campurile de lupta, numite teatre a actiunilor militatre tot din cauza unor astfel de oameni. Astfel le va veni timpul si celor care au mai ramas si care astaui sfideaza uneori prin comportamentul lor de nesimtit intr-o tara unde copi nu pot merge la scoala in comditii omenesti. Dar ne va fi noua tuturor de la asta mai usor? Nu prea cred.

Facand un rezumat referitor la ceea ce se intampla astazi in lume trebuie sa spu. Astazi in lume exista o criza globala de sisitem in toate directiile In incercarea disperata oarecum de a rezolva aceasta problema globala, mafia globala a luat hotararea de a pune capat acestei crize bagand-o pe Rusia dar si alte tari la inaintare, adica la bataie. Se infaprueste aceasta politica prin metoda colaborarii culturale. In al doilea razboi mondial cand au incercat sa puna main ape toate resursele naturale sin u numai a Rusiei, acestea au primit in schimb o puternica riposte de care nu ita prea usor. Parintii si bunicii Rusilor au murit pentru a nu fi cuceriti si a nu li se lua ceea ce le apartine de fapt si de drept pana si astazi. Vazand ca prin mketoda razboiului classic, adica prin puterea armelor Rusia nu poate fi atat de usor ingenunchiata in trecut cat si in present, mafia globalistilor a trecut foarte usor la o noua metoda de a duce razboaie de cucerire, dar de data asta acest razboi este unul informational. Exista documente in acest sens, desi nu foarte multe si accesul la care nu este atat de usor. Sa va adresezi tuturor o intrebare. Cu totii stiti sau cel putin ati auzit ca URSS a suferit infrangere in razboilui rece. Ati auzit sunt sigur. Si acum vine intrebarea: care este parerea si atitudinea ta fata de ceea ca URSS a suferit infragere in razboiul rece? Majoritatea oamenilor cu care eu am vorbit despre asta mi-au spus: ,,Anatol, care razboi rece? Ce tot vorbesti? Nu vezi ca in jur e democratie, totul e bine, toti sunt fericiti, numai tu ai ramas fixat pe razboiul rece,, Majoritatea oamenilor au fata de acest lucru o atitudine absolute detasata, de indiferenta. Pacat! Pe noi asta nun e intereseaza, nun e afecteaza. Si mai mare pacat! Daca nu ne –a afectat pana acum ne va afecta poate in viitorul cat de apropiat. Haide-ti sa intelegem mai bine aceste doua cuvinte- razboiul rece. Razboiul in toate timpurile a avut niste scopuri foarte concrete. Razboaele dintotdeauna s-au purtat anume pentru a atinge ecele scopuri, care puteau fi atinse la acele timpuri numai prin puterea armelor. Scopurile erau – cucerirea resurselor si bogatiilor altei tari incluzand aici si resursele umane, femei mai frumoase, robi mai puternic…si astfel parazitand pe manca straina si resurse sa traiesti si mai bine. In mare acestea sunt scopurile oricarui razboi, adica a cuceri resursele de tot felul, inclusive energetice, impunerea unei alte ordini sociale si parazitarea in folosul cuceritorului. Acelasi scop in principiu poate fi atins prin doua modalitati total diferite. 1. Razboiul rece, adica bagi armata la inaintate pentru a descuraja inamicul si pentru al supune. Scopul oricarei armate este de a adduce inamicului cat mai multe daune morale si fizice, distrugere si moarte pana cand scopul va fi atins si tara va fi ocupata, adica sub ocupatie. Pe strazi si in intersectii pui patrule, ordoni starea martiala pana poporul se obisnueste cu noile reguli si gata. Dar acesta metoda este costisitoare si adduce cu sine multe jertfe omenesti atat din randurile inamicului cat si din propriile randuri. Iar oameni care vor sa lupte pentru o idée sunt din ce in ce mai putini. Nice cei care sunt gata sa lupte pentru bani nu prea se inghesuie la portilor  agentiilor de incadrare in randurile armate. Aici e nevoie de multa tehnica si tehnologie, forte umane, altfel se distribuie informatiile si se pastreaza secretele. Apoiu chiar daca sunt sub ocupatie, o parte din popor pleaca in partizanat, apar forte de rezistenta, o multime de batai de cap.

Ce este razboiul rece? Acesta este un razboi informational. Este un astfel de razboi in care in loc de arme de foc se folsesc de informatii, zvonuri, propaganda, ideologie, schimburi culturale si in urma acestora lumea cu atata fericire se misca prin viata si tara incat nici macar nu va intelege ca se afla sub ocupatie. Scopul este atins ca si in razboiul ferbinte, dar metoda atingerii scopului este total diferita. Uitativa si voi sa vedeti cum padurea noastra dispare maine poimaine in totalitate si se duce undeva in strainatae. Noi o taiem, noi o incarcam, noi o transportam, noi facem tot, ei doar platesc. Ne mai si laudam cu asta, cica au crescut exporturile si asta e bine. Daca eram cuceriti prin razboiul ferbinte avea sa se intample exact aceleasi lucruri, adica resursele noastre sa plece din tara in alta parted oar ca atunci avea sa se numeasca jefuire, acum se numeste export. Avantajul razboiului rece este ca ocupatia noi o infaptuim cu propriile noastre mani fara macar a ne da seama de asta.Nu vedem la nici o intersectie de pe drumurile patriei  nici o patrula in casti albastre, dar de fapt traim intr-o tara ocupata, cucerita. Scopul razboiului este atins. Unii din concetatenii nostril jefuesc tara si o export ape bani marunti, altii ii ocrotesc pe jefuitori uneori chiar prin intermediul legii, altii gasesc acestot jefuri unele explicatii stiintifice si isi fac doctorate pe aceste subiecte, altii dezvolta tot felul de teorii istorice, economice pe marginea acestor jafuri, altii prostesc populatia prin tot felul de curente si miscari spirituale si religioase ca  acestea sa munceasca linistiti sis a nu mai aiba niciodata intentia de a descoperi ce se intampla chiar sub nasul lor, important este sa te integrezi in absolute, nu este ce fac altii cu tara ta. Credeti ca intampalator in tara noastra astazi exzista un numar atat de mare de tot felul de miscari si curente religioase si ca si cum spirituale? Desigur ca nu. Am spus si ma repet, in lumea asta foarte putine lucruri se intampla spontan si necontrolat de nimeni. Chiar si acele lucruri care par a fi extreme de spontane si de la sine venite uneori au o pregatire in spate de cativa ani daca nu chiar zeci de ani. Astfel o parte a populatiei este inebunita si tampita de-a dreptul prin toate aceste curente,  o alta parte este lasata sa se inece in proprii vapori de bahus. Uitati-va in jur sa vedeti cati alcoolisti si drogati sunt prin tara. Femeile au inceput sa be ape la tara, copii in reacreatii alearga pana la chioscul din vecinatate pentru a da peste cap o berica, sau alearga repede pana in wc ca sa-si mai bage o doza in vene. Un narcoman traieste in medie 30 plus minus 3 dar acesta mai si plateste bani grei pentru propria siucidere. Va dati seama cat costa toate drogurile pe care trebuie sa le cumperi pana iti va veni sfarsitul, asta in caz ca nu iti vei administra o supradoza inainte de termen?

In general daca am vorbi despre droguri trebuie sa mentionezi ca in lume exista trei mari piete. Prima mare piata care adduce cei mai multi bani este cea a resurselor, a materiei prime. A doua mare piata este cea a armanentului si abea dupa asta vine piata drogurilor. In present piata drogurilor ii ia locul pietii armelor si munitiilor lasand-o pe ultima sa cad ape locul trei.Anume acesta este cauza ce ii datoreaza victoria lui Bush asupra lui Clinton. Bush face parte din dinastia regala engleza care controleaza piata drogurilor inca de pe vremea razboaelor opiumului din China, iar printesa Diana a dorit sa treaca dintro mafia in alta, iar la ei acest lucru nu se iarta. Clinton insa este democrat iar atunci cand vin alegerile aceste amanunte sunt bine luate in calcul.Atunci cand ne arata la televizor ca o armata sau alta alearga cate o mafie columbiana prin jungla este numai ca aceste incalca principiu care spune:,,Trebuie sa te imparti. Dumnezeu a poruncit sa ne impartim,, Daca un oarecare mafiot local incepe sa emita pretentii pentru ca nu stie cu cine are de aface si pe ce lume traieste, atunci pur si simplu se trimite o armata, o excadrila si foarte repede se instaureaza ordinea. Doar ca nimeni nu ne spune ce fel de ordine s-a instalat sia cui este acea ordine, incotro este orientata si care ii sunt beneficiile, atat a localnicilor cat si a celor care au instaurat ordinea. Iata ce se petrece in lume. Razboiul rece se desfasoara diferit iar scopurile sunt atinse la fel ca si in razboiul ferbinte.

Exista documente in aceasta directie cum ar fi de exemplu documentul numit ,,Perfectionarea planului Dalles,, pe care cunoscatorii il mai cunosc sub numele de directiva 20/1 din 18.08.1948. Observati ca aceasta directiva a fost semnata in consiliu de securitate nationala a SUA chiar nu cu mult timp dupa terminatea razboiului si in acest document se spune urmatoarele, ca rusii nu pot fi invinsi prin forta armelor, iar daca acest lucru a devenit evident atunci trebuie de semanat vrajba intre diferitele popoare si natiuni ce compun URSS deoarece aceasta uniune detine un numar mare de popoate, natii si nationalitati, etnii. Sa se semene ura si vrajba intre cele mai diferite confesii religioase si curente spirituale, a desprinde obligatoriu tineretul de generatia mai varstnica si ai invrajbi pe acestea, a introduce cultul sexului, desfranarii, rebeliunii, alcoolului, libertatii, drogurilor. A sustine tot felul de pictori, scriitori, artisti imorali, ai face vedete pentru publicul larg si exact invers- a strivi oamenii morali, discipilinati, modesti, ai evita pe cat posibil, a nui scoate in fata bublicului. Si astazi cu totii vedem cum adevarate capodopere a porcariei ne sunt prezentate pe televiziuni ca niste autentice opere de arta si cultura. In realitate asta nu e nimic decat o stanizare a mintilor umane in forma directa si deschisa. A sprijini diferite trupe roc, care prin muzica lor nu fac nimic altceva decat o satanizare a mediului incunjurator si o agresiune sonora asupra oamenilor, dar care daca este prezentata profesional ai impresia ca esti debil daca nu intelegi o astfel de cananada si bubuiala. Acest proect se perfectiona tot timpul din 1948 si implementarea lui viza nu numai Rusia ci si Romania, dar si alte tari din fostul tratat de la Varsovia. Abea inaintea a ceea ce numim Perestroica proiectul a capatat o forma completa, perfecta si s-a redenumit – proiectul de la Harvard, dupa numele universitatii din SUA unde multi ani la rand s-au cercetat, experimentat si dezvoltat tenhologii de distrugere a Rusiei, Romanie…Proiectul Harvard presupune a descompune fosta URSS in aproximativ 30 – 40 de state mai mici impartite pe baze de dominatie etnica, religioasa, culturala, cu autonomie proprie sau regionala…iar populatia sa fie adusa la un numar de aproximativ 50 milioane de robi implicati in sfera de dobandire si prelucrare.Asta inseamna ca numai in Rusia aproximativ o suta si ceva de milioane de oameni trebuie sa dispara.  Si pentru Romania exista acolo ceva planuri, desi noi astazi ca si cum suntem aliatii lor. Proiectul de la harvard nu a fost nici odata eliminat sau scos din uz. El actioneaza si in zilele noastre si se refera la o multime de tari.

Ca sa vedeti ca aceste documente exista va voi da cateva exemple. In mare Britaine exista un astfel de ziar, Garden se numeste. In acest ziar scrie negru pe alb cum fostul primministru a Angliei  Djon Maidger a spus, citezi din memorie: Noi am invins Rusia in razboiul rece. Sarcina acesteia este sa devina comoara de resurse a asfintitului Vestului, iar pentru asta populatia Rusiei nu trebuie sa depaseasca maximum 50 de milioane. Margaret Tetcer, pe care muti o idolatrizeaza in acelasi ziar cu un cinism si o sinceritate  absolut zguduitoare afirma ca din partea rusilor e suficient si 15 milioane de oameni.Iata voua si realitatea in care traim.

Deseori merg prin tara si ma intalnesc cu o multime de oameni. Imi place sa fac noi cunostinte si sa stau de vorba cu oamenii, mai ales cu cei in varsta. Acestea imi tot spun:,, Anato draga, cum asa? Cum e posibil sa faca astea din tara noastra ceea ce fac. Nu ne ajunge bani de medicamente, pensia e mica si ei au milioane. Nu era posibil asa ceva in viitor. Preturile cresc mereu pe cand in trecut scadeau uneori preturile si cresteau salariile. Acum nu se mai intampla astfel de lucruri bune. De ce?,, Ce sa le raspund? Dragii mei voi nu vedeti sau inca nu v-ati dat seama ca pe voi constient cineva va lasa sa murit, pentru ca sunteti populatie in exces, pentru ca sunteti robi care nu mai muncit dar cheltuieli cu voi sunt mari? Voi nu mai aveti ce cauta in acesta lume, nimeni nu mai are nevoie de voi si deaceia vor sa muriti mai curand posibil si sa-i scapati de toate aceste probleme. Asta sa le spun? Si din Romaia trebuie sa dispara cateva milioane bune ca restul sa poata trai mai bine, sa aiba salarii mai mari, o viata mai buna, da pentru asta suntem prea multi. Fericirea nu ajunge pentru toti deaceia este atat de rarifiata. Vreti o fericire mai concentrata, trebuie sa o impartiti la un numar mai mic de oameni. Asta sa le spun? Nu am puterea sta. Sa le-o spuna cei care implimenteaza in viata aceste proiecte de globalizare. Toate acestea sunt inscriptionate in scenariul globalizarii. Sa vina scenaristul sef si sa le spuna acestor amarati ce e cu viata lor.

Deaceia in aceste conditii a spera de la stat in urmatorii cativa ani o pensie mai decenta, sau o ingrijire medicala mai buna este ca si cum tie ti-au pus capul pe trunchi, calaul a ridicat toporul deasupra capului tau, iar tu deodata il rogi pe acesta:,, Auzi, fii bun te rog si da-mi si mie o bucatica de panie sau tort,, depinde de fiecare ce isi imagineaza. Noi suntem pur si simplu lichidati in propria tata si cu mainele propriilor nostri concetateni. Asta e relaitatea. Nu va pacaliti si alta nu cautati ca nu exista. Exista in schimb foarte multe oglinzi strambe, minciuni si pacaleli.Impotriva tarii noastre cat si al multor altora inclusiv a Rusiei se duce un razvoi informational masiv pentru decimarea noastra.Cauza acestui razboi nu este ca noi cuiva nu am placut, sau cuiva nu am convenit, sau ca cineva pentru ca nu are ce face s-a gandit sa ne faca nou arau. Nu. Cauza se ascunde in criza globala sistemica pe intreaga supragata a Pamantului. In incercarea de a rezolva problemele pe care aceasta mafie globala le-a creat, acestea incearca sa iasa din situatie din contul unor tari fost comuniste si nu numai.Asta este foarte greu de crezut dar asta este realitatea. Si mai greu de crezut este ca instrumentul de baza al proiectului Harvard a fost chiar membrii partidului comunist la cel mai inalt nive. Imaginativa ca sunteti menbru al partidului si faceti parte din biroul politic central. Tu nu ai nici o problema in comparatie cu masa muncitoare. Dimineata te urci in avion si esti in cine stie ce tara. Te intalnesti acolo cu cineva, faci cumparaturi si sera te intorci la o sedinta de partid. Asa ai trait o buna parte din viata si acum ai iesit la pensie si deja nu mai e tot, mai ai si copii si nepoti, si iti doresti incontinuare si pentru ei cate ceva. Ce faci? Ii tragi dupa tine, le deschizi usile ca sa poata si ei intra, mai tarziu le inscenezi o privatizare puternica si tot asa. Toate aceste slabaciuni a fostilor numenclatoristi si oligarhi au fost expluatate de proectul Haevard, fara nici un fel de mila pentru toti ceilalti – robi. Superiorii din esalonul unu au primit ca si cum un fel de liber. Puteti sa luati, sa furati, acum se poate. Si toti acestea au cazut la aceasta momeala si ispita. Exista un fel de intelegere atat la nivel constient cat si la cei inconstient: fura cat se poate. Fura cat e Iliescu, la rusi era – fura cat e Gorbaciov. Unii actionau impinsi de eferverscenta monentului, altii actionau in directia jefuirii propriei patrii si popot chiar foarte constienti si pe altii ii invatau cum sa faca.Toti au furat din ce au avut posibilitatea de a pune maina. Cine avea o republica a luat republica, cine avea judetul a luat judetul, cine avea orasul a luat orasul. Cine a avut aces la o intreprindere a furat tot de pe acolo si a devenit un SA ( cocietate pe actiuni) altii aveau un domeniu si au devenit o societate cu capital de stat. Cine nu a avut nimic i-au bagat in dinti ca unui caine o actiune si i-au spus, asteapta si vei deveni milionar, actiunile vor creste. Imi aduc aminte cum unii se bateau peaceste actiuni care acum care dupa putin timpp in general au fost anulate sau nu au mai valorat nici macar cat hartia pe care au fost tipatite. Sau imi amintesc toti acei oameni care se luptau sa depuna banii FNI iar mai tarziu cereau dreptate de la stat. Toti au furat care si cum a putut si de unde a putut. Toti au muscat din aceasta momeala dar muscang din ea nici nu au observat cum au nimerit in carligul proiectului Harvard.

Va voi preyenta trei fraze iar dumneavoastra singuri ve-ti aprecia nivelul umorului din ele.

Prima fraza. Uleiul s-a scumpit.

A doua fraza. Cursul dolarului a scazut, sau a crescut.

A treia fraza. URSS s-a descompus.

Acum va voi spune toate acestea in alte cuvinte. Negustorul Ionescu sau Ivanov a crescut pretul la uleiul de floarea soarelui. Mafia mondiala a crescut cursul dolarului.URSS este descompus, devizat pentru ai putea fi cucerite resursele. Sensul este aici cu totul altul. Sar ce am facut de fapt? Eu pur si simplu am numit lucrurile cu numele lor relal. Trebuie sa inteleaga fiecare, inclusiv politicienii si guvernatorii, ca nu exista procese nedirijabile, spontane adica. Totul in lumea asta este dirijat, mamageriat, controlat, etc.Daca ceva in orice colt al lumii se intampla, se desfasoara, aste se petrece numai pentru ca cineva are nevoie de asta, cineva din asta castiga si chiar foarte multi bani, daca nu imediat atunci poate peste 10 sau chiar mai multi ani sigur va castiga. Nu uitati ca cineva poate sa aiba planuri nu pentru patru ani ci pentru 10, 50 si chiar 100 de ani. Pentru acesti oameni totul se vede altfel decat vad simplii politicieni, care fara sa doreasca sau sa observe, din simplitatea lor si ingustimea orizonturilor si viziunilor, cu usurinta pot deveni instrumente foarte utile in mainele globalizatorilor.

Noua ne sugereaza, ne baga in cap precum ca URSS s-a destramat. Apoi vin toti acestea politologi, istorici, sociologi si ne spun: Da URSS s-a destramat. Imperiile se destrama de la sine. Nimic nu e vesnic. Tot ce are in inceput va avea si un sfarist. Nimic de la sine niciodata nu se distrama. Nu intamplarea guverneaza viata societatilor umane, ci niste mecanisme dirijate de niste oameni concreti. URSS a fost destramat in mod planificat, conform unei anumite strategii orientate catre un anumit scop. Instrumentarul destramarii a slujit chiar esalonul unu a partidului de guvernamant, adica partidul comunist, biroul politic central. Desi multi credeau ca daca se vor intoarce la republicile lor, isi vor crea cate un parlament, vor face alegeri, imediat va apare si fericrea. Dar fericirea asa si nu a mai aparut in nici o republica fosta sovetica. Nu a aparut si nici nu are cum sa apara. Aceasta mafie globala pur si simplu nu are nevoie de aceste republici. Interesul lor era si este doar Rusia cu toate zacamintele si resursele ei. Dar pentru a ajunge la ele trebuia ca sa distrami URSS in prima faza. Trebuie doar sa nu uitam ca exista planuri pentru 50 si 100 de ani si ne va veni timpul tuturor sa fim destramati, descompusi, manipulati in modul cel mai direct si pe fata. America si ea pana la urma va fi destramata in patru mari zone de interes.

Cei din biroul politic central al URSS stieau exact in ce joc se baga si atunci s-au gandit ca toata aceasta munca murdara sa o faca cu mainele tinerilor reformatori. Asa au aparut marii reformatori ai Rusiei de genul lui Ciubais, Burbulis, Gaidar, Sahrai si multi alti elvetieni cu intentii bune. Socoteala era urmatoarea: acest tineret va face munca murdara iar apoi ne vom gandi cum sa scapam de ei. Numai ca lucurile nu au stat asa pentr ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea de la targ. Tinerii reformatori au gustat din placerea banului si puterii si nu au mai vrut sa plece, sa cedeze. Iar ceea ce vedem astazi in Rusia este efectul acelor vremuri. Tinerii reformatori se omoara intre ei pentru proprietate. Fii oligarhilor nu vor sa cedeze puterea inapoi celor de la care au primit-o, adica fostilor Comunisti, KGB-isti…Astfel a fost omorat generalul Lebedi si multi altii, dar multora inca le va veni randul.Proiectul Harvard anume asta si urmarea sa se intample, sa se impuste oamenii intre ei la toate nivelele de la proprietarii de chioscuri pana la guvernatori de genul lui Tvetcov in Magadan si altii

Dupa ce prima faza a proiectului Harvard a fost realizata- URSS a fost destramat a inceput faza numarul doi – jefuirea tarii sub numele de privatizare. In timpul acestei privatizari in mod automat s-au format grupuri de interese, clanuri mafiote care pretindeau la o anumita zona de influenta, la o anumita regiune sau domeniu economic. In tot acest timp desi clanurile se omorau intre ele, totusi puterea lor de influenta si economica a ajuns destul de mare, astfel incat s-a ajuns ca acestea sa stea la masa de tratative cu presedintele tarii, in Cremlin. Deaceia cand noi astazi auzim astfel de cuvinte precum Presedintetele tuturor romanilor, guvern, parlament trebuie sa intelegem ca nu acestea sunt stapanii tarii. Adevaratii stapani ai Rusiei dar si a Romaniei sunt clanurile mafiote, baronii locali, grupurile de interese. Cine face legea de exemplu in Craiova? Statul? Politia?

15.10.2008

Anatol Basarab